QUÍ SOM?

BEGUES ESPELEO CLUB, ELS INICIS

Tot va començar l’estiu del 1991 amb la curiositat de dos adolescents, l’Alex Viladiu i en Alex Buils, que van tenir una primera experiència en el món de l’espeleologia sense adonar-se’n.

Amb una corda de cànem i una llanterna d’escriptori, van baixar l’avenc de la Colla del Pinxo, de 23m de fondària situat Begues. Posteriorment van baixar l’avenc de la Clota, de 27m de fondària situat també a Begues. Quan tenien com a propera fita baixar l’avenc de Can Sadurní, de 80m de fondària, va passar quelcom que canviaria el decurs de les seves aventures.

017
014
013

Un dia que en Alex Buils pujava a Begues amb sons pares, van recollir a una persona que feia auto-stop, en Juli Casado (bomber voluntari a Begues), que li va explicar què era allò de l’espeleologia i el va convidar a passar-se un dia pel Parc de Bombers per poder fer unes pràctiques exteriors.

Des d’aquelles dia, en Juli Casado els va iniciar en la pràctica de l’espeleologia i els va presentar a la resta de la colla de Begues, en Antón Esteve, en Manel Martorell i en Carles Ortiz.

Durant els anys 1992 i 1993, n’ Alex Viladiu i n’ Alex Buils es van federar a l’EGUME (Espeleo Grup Unió Muntanyenca Eramprunyà) de Gavà, i van fer el curs d’iniciació a l’espeleologia. Sortien amb el grup però el fet d’haver de dependre dels pares per pujar a Begues els divendres quan tancaven la UME, va gestar la idea de crear un club d’espeleologia a Begues.

Un dia van conèixer a en Roman Francesch i n’Iñaki Salom. A partir d’aquest moment i amb la implicació i ajut de tot el grup d’espeleòlegs beguetans, es va fundar el Begues Espeleo Club (BEC) la tardor del 1993, amb la finalitat de promocionar i difondre l’espeleologia a Begues.

 

I DESPRÈS QUÈ? LA NOSTRA MISSIÓ

Actualment el Centre Excursionista de Begues té com a objectiu principal difondre l’esport de muntanya i el nostre entorn natural, el Garraf i l’Ordal, als beguetans i beguetanes, promocionant activitats de tota mena com sortides, competicions, conferències, formació específica en les diferents modalitats d’activitat, etc. i també proporcionar-vos el material necessari per poder dur a terme les vostres sortides amb un servei de préstec de material específic.

Volem ser un nexe d’unió per a totes aquelles persones que els hi agrada la muntanya i volen formar part d’un grup que faci sortides amb assiduïtat, no deixant mai de banda la formació continua per fer-ho amb la màxima seguretat possible.

El nostre repte és fer del Centre Excursionista de Begues una Organització multidisciplinari per a tots els nivells i interessos del soci. Aglutinant en diferents grups als seus membres, permetent d’aquesta manera que les diferents seccions es vagin autogestionant i fer partícip activament a tota la comunitat en aquest projecte. Per fer possible això, és importantíssim que us coneixem i d’aquesta manera us posarem en contacte amb altres persones amb interessos comuns.

Entreu a la nostra web i participeu amb nosaltres per fer realitat tots aquells somnis que voleu assolir. Veniu també a visitar-nos al nostre local i us obrirem un espai públic dedicat a la muntanya i als reptes.

Fins aviat!